Back to All Events

Queer History talks: ZAMI & Flamboyant

  • Amsterdam Museum 92 Kalverstraat Amsterdam, NH, 1012 PH Netherlands (map)

Phd candidate Wigbertson Julian Isenia is co-curating a series of talks - Sharing Stories – Queer History Talks - at the Amsterdam Museum.

The next talk is by Twie Tjoa and Chandra Frank about ZAMI and Flamboyant and the visibility of bicultural LBT women in recent history with a focus on Amsterdam.

The program will be moderated by Alex Kain and is in Dutch.

Location: Amsterdam Museum

Date: 30 March 2019

Time: 14:00 - 15:00

------

Twie Tjoa, was de eerste vrouwelijke directeur op het Ministerie van Arbeid in Suriname en haar hele leven maatschappelijk actief. Betrokken is ze bij Mil Colores, was één van de bedenksters van Pink Talk en zat in het bestuur van Stichting Zami. Tjoa, neemt ons mee in het recente verleden van de vrouwenbeweging en hoe de ontwikkelingen hebben doorgewerkt naar het heden, in het bijzonder biculturele LBT vrouwen.

Chandra Frank (Nederland/Zuid-Afrika) is een onafhankelijk curator, onderzoeker en schrijver. Momenteel woont ze in Amsterdam en London. Haar huidige research heeft een focus op de zwarte, migranten en vluchtelingen beweging in Nederland in de jaren ’80. In de talk van Frank zal Stichting Flamboyant (1985) koploper van de zwarte vrouwenbeweging - voorbij komen.

Behalve deze twee sprekers, blikken we kort terug op de het Safe Space programma voor biculturele LBT vrouwen tijdens de Pride, de rol van het stadsmuseum en de zichtbaarheid van LBT vrouwen in de collectie. De gespreksleiding is in handen van Alex Kain.

Hou je geschiedenis levend en/of leer deze kennen. De toegang bij vooraf aanmelden is gratis. We sluiten af met een informele netwerkborrel. Het eerste drankje is van het huis

*Het Amsterdam Museum wil voor ieder toegankelijk zijn. De ruimte is rolstoeltoegankelijk*, een gebarentolk is aanwezig op aanvraag

Voor aanmelding en meer info:

https://www.amsterdammuseum.nl/activiteiten/sharing-stories-%E2%80%93-queer-history-talks-1